Ny termin - nya utmaningar!

Nu är vi tillbaka i cyberspace igen efter sommaren - förhoppningsvis någotsånär utvilade och laddade inför hösten. Har vi då något nytt att berätta om? Ja, en del har faktiskt hänt under sommaren och sedan terminsstarten och annat är på gång:

1. Den nya länksamlingen börjar ta form men det dröjer ett tag innan den är färdig, framförallt på grund av att diskussioner pågår med företaget som står bakom webbverktyget om diverse förändringar. Det som blir nytt i länksamlingen är (förutom att den kommer att innehålla många fler länkar) är att:

- samlingen kommer att bestå av ett antal undergrupper i stället för den långa lista som finns nu, vilket ska göra det mycket lättare att navigera bland sidorna och hitta det man önskar

- en sökfunktion kommer att läggas till sidan så att man kan söka på ett speciellt område och se om det finns med

- korta texter om olika sidor kommer att fyllas på efter hand (en del finns redan skrivet, annat kommer senare)

- en betygsättningsfunktion kommer förhoponingsvis att läggas till så att man kan gå in och betygsätta de olika sidorna

- ett diskussionsforum kommer att kopplas till sidan där lärare kan diskutera och tipsa varandra 

2. I torsdags hade jag introduktionsmöte med en helt ny kurs för lärare med namnet "IKT i engelskundervisningen". Konceptet för kursen bygger på den fortbildningsserie som vi anordnade i Växjö under våren men byggs ut med litteraturläsning och uppgifter för deltagarna. Bl.a. kommer de att bidra med korta recensioner om webbsidor som vi kan lägga till länksamlingen. Som komplement till själva kursträffarna använder vi webbplattformen Moodle för information och kommunikation via bl.a. chat, diskussionsforum och blog.

3. Under hösten kommer ett litet forskningsprojekt om IKT i engelskundervisningen att genomföras av mig och Ibolya, så om du bor i Växjö- eller Kalmartrakten så kan du räkna med att höra av oss med önskemål om deltagande i en enkätundersökning. Eventuellt kommer Ung Kommunikation att ge fortsatt stöd till projektet till våren.

Själva temagruppen IKT i engelska har nu gjort sitt, men som sagt - kurser och länksamling, som är resultatet av temagruppens arbete - finns kvar, så även bloggen som rapporterar om dessa och eventuella andra aktiviteter.

Om två veckor åker jag till Florens för att delta i en konferens om IKT och språkundervisning. Förhoppningsvis får jag mycket matnyttigt med mig att rapportera om på bloggen. Och som vanligt: Har du något bra IKT-tips så hör av dig!

Vi hörs!
/Maria

Kommentarer
Postat av: camilla

Härligt att komma igång igen efter sommaren, trots allt!
Skulle bara säga att vi (är jag fortfarande med?) är veckans länk på LMS nya websida www.lms-riks.se

Postat av: Lisa Lerner

Hej Maria,

om du är intresserad av ett frukostseminarium den 25 september om e-läromedel,här är ett tips: kontakta gärna mig på [email protected], eller läs på liber.se/event.

GR Utbildning och Liber håller ett kostnadsfritt seminarium i Göteborg den 25 september. Välkommen.



2008-09-16 @ 11:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback