Nya medlemmar och lästips

Nu har temagruppen utökats med ytterligare tre medlemmar. Vi hälsar Johan Karlsson (Kungsmadskolan i Växjö), Susanne Nilsson (Grönkullaskolan i Alvesta) och Eva Nilsson (Alvesta gymnasium) välkomna! Ett första möte kommer att äga rum den 19 oktober och det ska bli väldigt roligt att samla gruppen och komma igång med en spännande diskussion om vad vi ska kunna göra.

Jag har också börjat plöja igenom den enorma flora av litteratur till det som vanligtvis kallas CALL (Computer-Assisted Language Learning) och kan bl.a. tipsa om ett projekt som heter ICT4LT (Information and Communications Technology for language teachers) och som har en hemsida som ni kan titta på:

www.ict4lt

Här finns en massa olika moduler med stöd för engelsklärare, tips på övningar och litteratur (under Resources - CALL bibliography) m.m. Tyvärr är den svenska versionen väldigt dåligt översatt (vilket jag skrivit till de ansvariga och påpekat) men ni kan använda den engelska versionen.

Jag skulle också vilja tipsa om en artikel av Stephen Bac (CALL - past, present and future) som kan laddas ner i sin helhet på och vars huvudtanke är vikten av att IKT blir ett naturligt verktyg i språkundervisningen på samma sätt som penna, papper, böcker och filmer:

http://www.iateflcompsig.org.uk/media/callpresentpastandfuture.pdf

Kommentarer
Postat av: aggiornare

Stupore! Amo questo luogo!:))))))) http://www.usate348.org/aggiornare

2007-02-19 @ 01:55:30
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:16:57
Postat av: cavalli

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.flryanair.org/cavalli

2007-02-24 @ 23:29:14
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback